Best of PXC: Vijf games die een T-Rex nodig hebben
Door Rob Vr 21 jul 2017

Best of PXC: Vijf games die een T-Rex nodig hebben

Want een T-Rex is awesome

Wat een prachtig bestaan hebben wij als gamers toch. We laten ons van tijd tot tijd meeslepen in de intrigerende werelden die videogames ons bieden. Andere keren verliezen we ons compleet in een simpel doch zeer verslavend spelletje. Van bombastische blockbusters tot verfijnde indiegames, van levensechte race- en sportspellen tot verslavende casual games. Maar hoe goed een game ook is, een game is nooit perfect… tenzij er een T-Rex in voorkomt natuurlijk. Er zijn al aardig wat games die een T-Rex bevatten, maar dat kunnen er nooit genoeg zijn. En om die reden hebben wij vijf games geselecteerd die nóg beter zouden zijn als er een T-Rex in zou zitten.

Gran Turismo 6

Stel je voor: je bent bezig in je derde rondje op het Silverstone-circuit. Je ligt in de derde positie, met de nummer twee en de koploper voor je. Terwijl de eerstvolgende bocht in zicht komt geef je net wat langer gas, in een poging coureur voor je in te halen. Je gaat net iets te hard door de bocht waardoor je achterbanden beginnen te driften… je dreigt het grint in te rollen maar dan ineens BAM een fucking T-Rex in beeld. De koploper wordt bruut door de lucht geslingerd en belandt met auto en al boven op de nummer twee, die jij te nauwernood weet te ontwijken. Als dat soort situaties zich voordoen, moet jij eens zien hoe snel Gran Turismo zich weer koning van het racegenre mag noemen.

trex-GT5

Limbo

Limbo is nog altijd één van de tofste indiegames we gespeeld hebben. In het psychedelische en duistere puzzelspelletje neem je de controle over een naamloos knaapje dat zijn zus probeert te vinden. Maar zijn weg is uiteraard niet zonder obstakels. Hij wordt dwarsgezeten door allerlei puzzels, maar bovenal door een reusachtige spin. Dit smerige rotbeest moet je verslaan door te klooien met een berenklem. Bij het spelen van deze gedeeltes dachten we dan ook steevast: “Hadden we maar een T-Rex…”

trex_limbo

Flappy Bird

Er gaan geruchten dat de maker van Flappy Bird het spelletje misschien toch weer online wil zetten in de Play- en Appstore, maar of dat nu zo’n goed idee is… We zijn juist net een beetje van onze verslaving bekomen. Het lijkt namelijk zo simpel, met een vogeltje van tien bij tien pixels door een paar poortjes vliegen. Maar de frustratie die je ervaart als je voor de tiende achtereenvolgende keer snoeihard tegen het tweede paaltje aanklapt is moeilijk groot. Heette de game echter Flappy T-Rex, dan was het een stukje makkelijker natuurlijk. Ram je gewoon dwars door die warp pipes heen.

dealwithit1

Top Spin 3

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic; het zijn ware beesten op het tennisveld. Nouja, tot je ze tegenover een zes meter hoge Tyrannosaurus Rex neerzet natuurlijk. Dan kunnen ze top spins, dropshots en smashes maken wat ze willen, maar veel zal het niet helpen. Brute beelden levert het overigens wel op. Enige nadeel zijn die korte armpjes van de T-Rex. Iets zegt ons dat ze daar hun racket niet goed mee kunnen vasthouden.

trex_topspin

Just Dance

Cool hoor, dat jij het dansje van Gangnam Style uit je hoofd weet. Of dat jij een perfect-score kan behalen met het dansen op het aanstekelijke Boom Boom Pow van de Black Eyed Peas. Maar heb je wel eens een T-Rex de moonwalk zien doen? Nee? Wij ook niet. En daarom moet er eens een Just Dance-game komen waarin de uitgestorven megacarnivoor centraal staat. Wij denken namelijk dat dat best hilarische taferelen oplevert.

trex_just dance
365