Door Marco Vr 10 okt 2014

Red Fight District

De voorbeschouwing

Dit weekend is er naast First Look nog een belangrijk evenement in Nederland rondom games, en de kans is groot dat je er nog nooit van gehoord hebt. Toch is het alweer de derde editie van Red Fight District, een vechttoernooi in hartje Amsterdam. Spelers van hoog niveau zijn van de partij en het evenement maakt zelfs deel uit van Capcom’s officiële Pro Tour. Reden genoeg voor ons als fanaten om aanwezig te zijn, en hier zijn een aantal redenen voor jou om het ook te volgen.

Serious business

Ten eerste is het zo dat het echt een serieus toernooi is, dat niet voor niets onderdeel is van wereldwijde “premier league” voor vechtgames. Bij een serieus toernooi horen dan ook serieuze spelers, en die vind je daar in de vorm van onder andere oude bekende Justin Wong, maar ook de winnaar van EVO 2014 en beste Ultra Street Fighter IV-speler, Luffy is van de partij. Je kunt er dus donder op zeggen dat hier flink wat spannende duels uitgevochten gaan worden.

Ultra-Street-Fighter-4-focus

Daarnaast heeft het toernooi voor ieder wat wils. De games die gespeeld gaan worden zijn Killer Instinct, King of Fighters XIII, Tekken Tag Tournament 2, Ultimate Marvel vs Capcom 3, Ultra Street Fighter IV, Under Night In-Birth, Lethal League en Shattered. Nu herken je naast een hoop bekenden uit vechtersland misschien ook de naam Lethal League, als zijnde een game van Nederlandse bodem. We zijn dan ook erg benieuwd hoe dat toernooi gaat uitpakken, helemaal gezien ook Justin Wong er aan deel gaat nemen. Het leuke is dat ook de laatste in het rijtje, Shattered, een game van Nederlandse bodem is. Deze zal daar voor het eerst geshowcased worden, dus we zijn erg benieuwd.

Pixelcake

Wij zijn er ook! Dat spreekt natuurlijk voor zich, als we dat net al gezegd hebben, maar we willen ook echt iets tofs gaan doen. De video- en fotocamera gaan mee, en we gaan er weer iets typisch Pixelcake van maken. We willen het evenement echt een beetje in het zonnetje zetten, want deze scene staat nog bij lange na niet genoeg op het netvlies gebrand van de doorsnee gamer. Uiteraard zullen we niet live zijn met onze opnames (want dat vergt best wat geld en een gespecialiseerd team, vraag maar aan de boys van Blammo), maar we hopen jullie zo snel mogelijk van een toffe reportage te kunnen voorzien.

about_venue_2

Twitch

Kun je echter niet wachten en wil je het live volgen, dan zijn er gelukkig twee livestreams via Twitch te volgen, die je respectievelijk hier en hier kunt vinden. We verwachten een hoop toffe gevechten, en hoewel uit nostalgisch perspectief Justin Wong bij ons misschien favoriet is, liegen de scores van Luffy er niet om. Het wordt hoe dan ook spannend!

16236