Pixelcake slaat een nieuwe weg in
Door Wo 05 jul 2017

Pixelcake slaat een nieuwe weg in

Vandaag moeten we iets aankondigen dat ons zwaar valt, namelijk dat het merk Pixelcake ophoudt te bestaan. Binnen Wayne Parker Kent werken we hard aan het toekomstbestendig maken van het gehele bedrijf, en in het geval van Pixelcake betekent dit dat wij een transformatie ondergaan. Dat heeft enkele voor- en nadelen.

Het merk

Het grootste nadeel is dat we afscheid moeten nemen van Rob en Marco. Dit is een beslissing die uiteraard niet licht genomen is aangezien we een hecht team zijn, maar het was helaas wel een beslissing die nodig was. Hoewel deze keuze ons erg zwaar valt, willen we niet de nadruk leggen op het verliezen van Rob en Marco als collega’s. We zijn namelijk ook vrienden van elkaar dus dit is absoluut geen vaarwel. Dat maakt de situatie niet leuker, maar het is wel een geruststellende gedachte dat we nog altijd in contact zullen blijven.

Ook al is het afscheid voor ons als redactie niet definitief, toch willen we Rob en Marco ontzettend bedanken voor alles wat ze betekend hebben voor Pixelcake. Uiteraard hebben ze enorm veel werk verzet en hebben ze prachtige dingen gemaakt, maar het grootste deel van onze dankbaarheid gaat vooral uit naar de momenten tussen het creëren door. Stevige discussies die steevast eindigden in schaterlachen, elkaar wakker houden tijdens nachtelijke livestreams, het opvangen van elkaars werk wanneer een persoonlijke situatie het leven bemoeilijkte, en ga zo maar door. We kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar wij zijn voor jullie inzet, maar zodra we weer samen zijn om een drankje te doen, gaan we een poging tot vertaling wagen in de vorm van pils (dus verwacht veel pils). Pixelcake zou geen Pixelcake zijn zonder Rob en Marco.

Dat brengt ons bij het andere nadeel: Pixelcake als merk houdt op te bestaan. Het is een uniek merk dat echt fungeerde als een representatie van onze vriendschap; de naam is voortgekomen uit een hilarisch moment dat we samen beleefden in Tokio, de stad waar onze gezamenlijke vriendschap begon. Maar zoals we eerder stelden: zonder Rob en Marco is er geen Pixelcake.

Eer en dankbaarheid

Wij gaan als redactie binnen Wayne Parker Kent verder om content te maken voor onze vele andere titels, waaronder Manners, WANT, en FHM. Voor ons als bedrijf is dit een groot voordeel, want het biedt veel kansen om een enorm publiek aan te spreken en hen het plezier van gamen te tonen. Het is een hele eer dat wij video’s mogen maken en artikelen mogen schrijven voor meer dan een miljoen mensen, en uiteraard gaan wij ons best doen om deze taak zo goed mogelijk te vervullen.

Dat rest ons met slechts één zeer belangrijke laatste taak als voormalig Pixelcake-redactie: het bedanken van jullie, trouwe lezers/kijkers/luisteraars. We hebben drie jaar lang met enorm veel plezier aan onze titel gewerkt dankzij jullie. Iedereen: de harde kern die ons al kende nog voor we aan Pixelcake begonnen, de nieuwe bezoekers die we aanspraken met onze content, werkelijk iedereen willen we uit de grond van ons hart bedanken voor het bijdragen aan Pixelcake. We hebben genoten van jullie, en we hebben veel geleerd van jullie.

Dus ontzettend bedankt voor de drie fantastische jaren en alle toffe momenten die we samen hebben beleefd.

– Jelle en Kevin

74309