Door Rob Di 30 sep 2014

Late to the party: The Organ Trail

Retro text-based adventure game met zombies

Toen ik onlangs wat zat te surfen op Reddit/gaming kwam ik een aantal screenshots tegen van een zeer retro uitziende game. Na wat onderzoek bleek het te gaan om The Organ Trail, een text based adventure game die gratis te spelen is vanuit je browser. Ik had nog nooit van het spel gehoord, maar blijkbaar stamt de game al weer uit 2010 – toen hij als flashgame verscheen – om vervolgens in 2012 op de mobiele devices uit te komen en begin vorig jaar ook op Steam.

 

The Organ Trail’s titel is een parodie op The Oregon Trail, een video game uit 1974(!), die ontwikkeld was om Amerikaanse schoolkinderen te leren over het leven van de pioniers van de negentiende eeuw. In tegenstelling tot die klassieke game draait The Organ Trail (volg je ’em nog?) om de zombie apocalyps, waarin je met een groep van vijf personen van de oostkust naar de westkust moet zien te vluchten.

Daarin moet je met flink wat aspecten rekening houden. Zo zul je je brandstof, voedsel en medicijnvoorraad op peil moeten houden, kom je bij verschillende nederzettingen terecht waar je voorwerpen kunt kopen en ruilen, en krijg je tevens te maken met ziekte, aanvallen van zombies en andere onverwachte gebeurtenissen. Het kan zelfs voorkomen dat één van je party members gebeten wordt door een zombie, waarna jij als leider van het stel de keuze moet maken om diegene zelf af te maken.

 

The Organ Trail laat zich spelen als een echte text based adventure, waarbij je commando’s zelf via het toetsenbord in moet voeren, en ook de graphics zijn een ode aan klassieke games zoals ze ooit werden ontwikkeld voor de Apple II-computer. Bovendien zit het spel vol met referenties naar films en games, zoals het feit dat een aantal van jouw party members een nogal treffende gelijkenis vertonen met de hoofdrolspelers van de film Zombieland.

De ‘normale’ versie van de game is dus gratis te spelen vanuit je browser (die kun je hier vinden), en de Director’s Cut-editie is beschikbaar voor iOS (link), Android (link) en Steam (link).

15310