Games waar we naar uitkijken – Jelle
Door Jelle Di 16 aug 2016

Games waar we naar uitkijken – Jelle

Augustus is de tijd van Gamescom, lekker Hollandse zomers en het startsein van het najaarsseizoen in de game-industrie! Met het oog op alle aankomende titels van het najaar, leek het ons wel zo leuk om een selectie te presenteren van de games waar wij het meest naar uitkijken. Want wellicht kunnen wij een titel noemen waar jij nog niet van gehoord had. Of we noemen een titel die je even vergeten was. We praten je bij over de drie games waar we het meest naar uitkijken.

Final Fantasy XV

Final Fantasy XIII heeft voor mij de magie van de reeks een beetje verpest. Ik kon maar niet aarden in die game, met als gevolg dat ik de twee spin-offs daarop ook links heb laten liggen. Mijn laatste goede Final Fantasy-game is zodoende Final Fantasy XII. Deel XV heeft echter alle potentie om mijn hart weer te veroveren. Met vier boeiende hoofdpersonages, een prachtige grote open wereld, de uitstekende muzikale ondersteuning en een vechtsysteem dat modern en vloeiend overkomt.

Final Fantasy XV Screenshots 8

Daarmee is Final Fantasy XV niet zozeer een terugkeer naar de goede oude tijd, maar meer een evolutie van de serie in het moderne gametijdperk. En dat is iets waar ik echt behoefte aan heb. Het is alleen wel verdomd zonder dat de game nu twee maanden is uitgesteld.

Battlefield 1

Hoewel ik het heerlijk vind om met originele en creatieve games aan de slag te gaan, heb ik ook een groot voorliefde voor gewoon fijne commerciële games. Battlefield 1 is er daar zeker één van. Sinds ik de multiplayer op de afgelopen E3 heb gespeeld, wil ik eigenlijk alleen maar meer. Het is zo fijn dat – in een tijd dat zo’n beetje elke shooter zich afspeelt in de toekomst – deze game je meeneemt naar het verleden. Het tempo ligt hierdoor een stuk lager en dat levert voor mij juist weer een hoop tactische mogelijkheden op. Ik kan niet wachten om als sniper in een toren te kruipen en vanaf die plek iedereen af te knallen. En daar komt nog eens bij dat ook de singleplayermodus in deze setting de potentie heeft om echt boeiend te worden. Een game die daardoor zeer hoog op mijn verlanglijstje staat.

Battlefield 1 Screenshots 3

Call of Duty Infinite Warfare

En die andere grote commerciële game is natuurlijk Call of Duty Infinite Warfare. De algemene tendens rondom deze game is wat negatief, omdat de game weer in de toekomst afspeelt en nu zelfs met ruimtegevechten komt. Ik kijk daar juist naar uit. Het kan net weer een ander gevoel gaan geven en de gameplay die getoond werd, is wat mij betreft typisch Call of Duty. En dat is uiteindelijk wel waar ik in een nieuwe Call of Duty naar opzoek ben.

Call-of-Duty-Infinite-Warfare_5-WM-1200x668

Bijkomstige bonus is natuurlijk de Remaster van Call of Duty 4 inclusief de multiplayermodus. Mocht de multiplayer van Infinite Warfare zodoende niks zijn, dan kan ik alsnog de multiplayer van deze klassieker gaan spelen.

59699