Essentials 2017 – The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Door Rob Do 12 jan 2017

Essentials 2017 – The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vorig jaar behoorde The Legend of Zelda: Breath of the Wild al tot onze (voorzichtige) essentials van 2016, aangezien we er toen nog vanuit gingen dat de game dat jaar al op de Wii U zou verschijnen. Inmiddels weten we dat de game dit jaar uit moet komen en weten we dat Nintendo’s nieuwste console de Switch heet. Het is nog niet helemaal duidelijk of Breath of the Wild bij launch van de Switch verschijnt, maar duidelijk is wel dat dit één van de titels is waar we het meeste naar uitkijken dit jaar.

zelda0004

Wat is het?

The Legend of Zelda Breath of the Wild is de nieuwste titel binnen de Zelda-franchise en wordt traditiegetrouw gemaakt door Nintendo. Breath of the Wild zou in eerste instantie alleen voor de Wii U verschijnen, maar begin 2016 werd aangekondigd dat de game ook op de Nintendo Switch verschijnt. The Legend of Zelda Breath of the Wild staat gepland voor een release ergens dit jaar.

In The Legend of Zelda Breath of The Wild neem je wederom de controle over Link. Hij wordt aan het begin van de game wakker gemaakt door een mysterieuze stem die hem vertelt op pad te gaan en de wereld te redden. Wanneer hij voor het eerst de wijde wereld betreedt ontmoet hij een oude man. Deze man vertelt hem dat honderd jaar geleden een groot kwaad – de Calamity Ganon – uit het niets verscheen en Hyrule vernietigde. Niet in staat om zich te verdedigen werd het beest opgesloten in Hyrule Castle terwijl de natuur langzaam de ruïnes van het land overnam. Hoewel dit oude kwaad nog altijd opgesloten zit, groeit het wel in kracht, en Link zal het moeten verslaan om de wereld te redden.

the-most-exciting-new-features-coming-to-the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-1018108

De game speelt zich af in Hyrule en biedt een grote open wereld waarin je nog veel meer dan in eerdere delen de vrijheid hebt om te doen wat je wilt. De game kent dan ook veel meer survival-elementen, zoals het verzamelen van resources en het vinden en gebruiken van diverse wapens en voorwerpen. Ook zul je jouw outfit zorgvuldig moeten uitkiezen, aangezien je het in sneeuwgebieden al snel koud krijgt als je je niet tegen de kou beschermt.

Legend-of-Zelda-Breath-of-the-Wild-E3-2016-07

Waarom wel?

Breath of the Wild is de eerste 3D Zelda-game die eindelijk eens flinke vernieuwingen met zich mee lijkt te brengen, zonder dat de karakteristieke Zelda-sfeer daarbij verloren gaat. Bekende elementen die we graag in een Zelda-game terugzien zijn nog altijd aanwezig, zoals de wereld Hyrule en namen als Link, Zelda en Ganon. Maar tegelijkertijd zijn de survival-elementen een grote stap voorwaarts en heeft de volledig open wereld enorm veel potentie.

Waarom niet?

De Zelda-franchise heeft lange tijd op gameplaygebied enigszins stilgestaan. Nu lijkt het er daadwerkelijk op dat men goed heeft gekeken naar de populaire survival- en openwereldgames van vandaag de dag. Maar zijn de vernieuwingen genoeg, en voelen ze op den duur niet gimmicky aan? Wij vertrouwen Nintendo, maar de lat ligt anno 2017 best hoog.

67537