Door Jelle Wo 05 aug 2015

Een fijne Xbox-persconferentie

E3-waardig

Zo, dat zit er weer op. De Microsoft Gamescom-persconferentie is geëindigd. Kevin zet de stream uit en loopt samen met Marco naar buiten om een peukje te doen. Ik zit liever achter mijn laptop om op papier te zetten wat ik zojuist heb gezien.

Het heeft weinig zin om op chronologische wijze samen te vatten wat er allemaal gebeurde. De kans is immers groot dat wanneer je je weg naar Pixelcake hebt gevonden, je zeer waarschijnlijk ook al weet wat er getoond is. De Microsoft-persconferentie bracht in het kort een aantal mooie presentaties van games die expres de E3 hebben overgeslagen (met Crackdown 3, Scalebound en Quantum Break als de bekendste namen) en vulde dat aan met meer informatie over games die we al eerder hadden gezien. Zo vond ik zelf de presentatie van de nieuwe Tomb Raider erg cool en blijf ik ergens hopen dat Homefront The Revolution top is.

Een biertje of twee, drie

We hebben dat geheel overigens aanschouwd vanuit ons appartement. Iets dat ik eigenlijk veel lekkerder vind dan het daadwerkelijk aanwezig zijn bij de persconferentie zelf. Het is dan relaxter om het gewoon via een stream te bekijken. Geen gedoe met een uur van te voren aanwezig zijn, vechten voor je plekje en na afloop weer ruzie maken om als eerste buiten te zijn. Nee, dan liever op je relaxte stoel met een ijskoud biertje kijken met je twee collega’s, om na één biertje overgaan op de tweede. En voor Kevin en Marco zelfs een derde.

Ook was het fijn dat het gelul-gehalte beperkt was. Ja, Phil Spencer is de koning van het heel veel woorden gebruiken om eigenlijk niks te zeggen (al doet hij het nog altijd beter dan zijn voorganger) en die dude van Minecraft is niet heel erg geschikt om presentaties te geven, maar over het algemeen waren het de beelden van de games zelf die boekdelen spraken. En zo gebeurde het dat als je net bijgekomen was van het één, je al weer meegenomen werd naar het andere. Anderhalf uur vloog voorbij en heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog meer zin heb in morgen dan dat ik in eerste instantie al had.

Bekijk hierboven onze bevindingen in videovorm.

38084