De dingen die we geleerd hebben van de Call of Duty-games
Door Rob Vr 07 nov 2014

De dingen die we geleerd hebben van de Call of Duty-games

Wie zegt dat games niet educatief zijn? Wij zijn namelijk van mening dat de Call of Duty-games ons de nodige lessen hebben geleerd die prima van toepassing zijn op de wereld waar we in leven. Als het niet aan Call of Duty had gelegen hadden we de volgende dingen nooit geleerd.

Als je wil overleven, ga dan in een voertuig zitten

Er is een belangrijke nuance in deze les. Naast een voertuig staan is enorm dodelijk. Of je nu door de favela’s van Brazilië rent, door de straten van Berlijn in Nazi-Duitsland of een suburban woonwijk in New York; mijd voertuigen als de pest, want als die krengen waar jij naast staat ontploffen, leg je het loodje. Tenzij je in het voertuig zit natuurlijk. Vliegende helikopters, racende auto’s, vrachtwagens… ook al vliegen ze nog zo vaak over de kop, als hoofdrolspeler vind je altijd wel een manier om het brandende wrak weer uit te kruipen.

 

Amerikaanse soldaten kunnen alles

Nee serieus. De gemiddelde soldaat kan schieten op korte afstand, lange afstand, is getraind in hand-to-hand combat, gooit messen, weet met C4 om te gaan, blaast tanks op, schiet helikopters uit de lucht, kan enorm goed autorijden, is een volleerd sluipschutter… in principe kan een soldaat van de US Marine Corps zo’n beetje alles. Vooral als hij Ramirez heet.

Er is altijd een 12-jarig Brits jongentje dat beter is dan jij

Leuk hoor, dat je een k/d ratio hebt van 1.7. Maar hoe je het ook wendt of keert, er is altijd een blaagje dat op onverklaarbare wijze beter is dan jij. En dat laten ze je weten ook. Godzijdank is er een mute-knop.

Welk wapen je ook neemt, het is een n00b-gun

Shotguns zijn lame. Als een vijand een hoekje om loopt en jij knalt hem gewoon in één keer neer met een shotgun, dan ben je gewoon een n00b. Dat de vijand daarbij een wapen heeft dat op dertig meter redelijk accuraat is en jij ongeveer op een meter afstand moet staan om hem te killen vergeten we dan maar even voor het gemak. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die belachelijke sniper rifles en de bijzonder lame grenade launcher attachment. Kortom: welk wapen je ook kiest; je bent gewoon een f*cking loser.

n00b_tubes_2_by_renerdecastro-d4k5x3r

Magazijnen vullen magisch aan

Wat Jezus met brood en vissen deed, dat doen soldaten in Call of Duty met hun ammunitie. Als zij twee kogels afvuren en vervolgens hun magazijn wegflikkeren, dan verschijnen de overgebleven kogels van dat magazijn weer op magische wijze in hun… eh, kogeltasje.

Doorzeefd met kogels? Gewoon even blijven staan

Als je vroeger doorzeefd werd met kogels en je had al de mazzel dat je niet in je hart, longen, of hoofd geraakt werd, dan kreeg je een shot morfine en met een heel klein beetje mazzel had je dan nog een kans om te overleven. Dat is vandaag de dag wel anders, als we Call of Duty mogen geloven. Iemand heeft je lichaam volgepompt met dertien kilo lood? Gewoon effe om de hoek gaan staan, op adem komen, and you’re good to go.

download (14)
18550