Colofon

Jelle van Es

Jelle is sinds 2001 actief in de gameswereld en heeft zodoende veel meegemaakt. Hij is bij vele gamestudios langsgeweest, is de hele wereld over gereisd voor gamebeurzen en heeft meer dan duizend games gespeeld. Jelle houdt van verschillende soorten genres. Je kunt hem daarom wakker maken voor een toffe racegame, een dikke shooter maar ook die ene platform topper en die toffe RPG. Zijn favoriete game is zonder twijfel Final Fantasy VII, die hij meer dan tien keer heeft uitgespeeld. Hij heeft daarnaast ook hele goede herinneringen aan Rez en wil mensen er graag mensen op wijzen dat hij ooit de beste speler in de tennisgame Top Spin was.

Rob van der Leek

Rob is een vrolijke jongen en staat bekend als 'de grote kleine man' van de redactie. Wie dat bedacht heeft weet niemand, laat staan wat er in hemelsnaam mee bedoeld wordt. 'Gaming is entertainment' is zijn motto, en dat moet volgens hem terug komen in de content op Pixelcake. Rob is ook een jongen die lang meeloopt. Voordat hij in 2005 begon met het schrijven over games, speelde hij belachelijk veel titels in zijn vrije tijd. Samen met Kevin heeft hij fantastische herinneringen aan Chrono Trigger, waar ze urenlang over konden orakelen op school. Rob houdt van veel verschillende games, kun je 's nachts wakker bellen voor een mooie reis en heeft dankzij zijn werk de hele wereld kunnen zien. Niet alleen op het gebied van schrijven komt Rob goed uit de verf, ook op videogebied staat hij zijn mannetje. Zowel voor als achter de camera.

Kevin Eyken

Kevin is die rare gozer die graag ietwat vreemde kleding draagt, zoals een rode leren jas en Pikachu-shirts. Dit heeft vast te maken met zijn uitgesproken en soms bizarre mening waar op één of andere manier toch altijd een logica achter schuilt. Hierdoor heeft hij een aparte smaak in games ontwikkeld en kijkt hij zeer analytisch naar zijn entertainment. Dit betekent geenszins dat hij een goede smaak heeft, want hij geniet oprecht van reeksen als Dynasty Warriors en Earth Defense Force. Over het algemeen speelt Kevin het liefst open-wereldgames, RPG's, beat 'em ups en fighters, of elke mogelijke combinatie hiervan. Maar hij sluit geen enkel genre volledig uit en laat zich graag verrassen door bijzondere concepten die vooral te vinden zijn bij indie-ontwikkelaars. Kevin is minder lang betrokken bij de game-industrie dan de rest van de groep, maar hij probeert dit te compenseren door als een bezetene het halve internet af te speuren naar interessant gamenieuws en opvallende artikelen.

Marco Edelman

Net als Jelle en Rob behoort Marco ook al jaren tot het meubilair in de gamesindustrie. In 2005 begon hij bij de community-websites van GameParty.net, waar hij jarenlang meewerkte aan grootschalige LAN-parties zoals The Party en Campzone. Uiteindelijk heeft hij voor jan en alleman gewerkt en is heel de wereld over geweest om een hoop prachtige games te spelen. Hij staat bekend om zijn talent om zich overal naar binnen te lullen, hard te feesten en snel vrienden te maken. Zodoende heeft hij vrienden in alle takken van de gamesindustrie over de hele wereld. Marco sluit zich het liefst op met een diepgaande RPG, of die nu Westers of Oosters is, is een diehard fighting-game fan en speelt daarnaast zo'n beetje alles behalve sport-games. Met een aantal Japanse tatoeages en een boekwerk aan wilde avonturen in Japan is hij een beetje de Japan-man van het stel, hoewel de liefde voor het land van de reizende zon bij iedereen sterk is. Daarnaast zit hij ook tot zijn aan zijn kin in de fetish- en glamourfotografie.

Rutger Wijnhoven

Rutger is onze enige echte cartoonist en voorziet de artikelen op Pixelcake regelmatig van originele artwork. Hiernaast werkt hij als freelance illustrator en schrijft hij content voor een aantal andere gamesites. Tussen al deze bezigheden door, volgt hij ook nog de studie Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sfeer en gevoel zijn voor Rutger belangrijke elementen in games; zo kan hij helemaal verliefd worden op een game dankzij de kleurrijke graphics of sfeervolle muziek. Dit betekent echter ook dat fantasieloze games, voornamelijk in de sport- en racegenres, niet aan hem zijn besteed. Zijn favoriete genres zijn platformers, adventures, RPG’s en shooters. Bekijk voor meer illustratief werk zijn website: rutgerwijnhoven.com