Alle trailers van de Ubisoft E3 2017 persconferentie
Door Marco Di 13 jun 2017

Alle trailers van de Ubisoft E3 2017 persconferentie

Sterke line-up

We zijn er eigenlijk unaniem over uit dat Ubisoft voor het eerst in jaren weer eens een behoorlijk sterke E3 persconferentie heeft neergezet, en dat zelfs nog zonder de belachelijk epische afsluiter, Beyond Good & Evil 2. Voor het gemak hebben we alle trailers die getoond zijn voor jullie op een rijtje gezet, in de volgorde zoals ze ook getoond zijn tijdens de conferentie.

Mario+Rabbids: Kingdom Battle

We wisten al dat Nintendo met Ubisoft samenwerkte aan een game die zowel de gestoorde Rabbids als Mario zou bevatten, maar wat het voor game ging worden was nog maar de vraag. Daar hebben we nu een antwoord op: een turn-base tactical game. Oftewel, Xcom, maar dan in een Mario-jasje.

Assassin’s Creed Origins

Natuurlijk was het ook wachten op meer beelden van Assassin’s Creed Origins, na de reveal die al tijdens de Microsoft conferentie was gedaan. Zoals verwacht speelt het zich in Egypte af, rond de tijd dat de Assassin’s nog maar net ontstonden. De game zou zich moeten laten kenmerken door meer oog voor detail, met meer leven in de wereld, en uberhaupt meer systemen in de game.

The Crew 2

Toen kregen we de eerste beelden te zien van The Crew 2, waarvan de aankondiging al bekend was. Hoewel het er goed uitziet, is het absoluut niet duidelijk wat de verschillende elementen van de game samenknoopt. In plaats van wederom de nadruk op je ‘crew’ van andere spelers waarmee je missies voltooit te leggen, leek de nadruk nu te liggen op ‘toffe shit doen met alles waar een motor in zit’. Daarbij duidelijk een samenwerking met Red Bull aangegaand, waar niks mis mee is, in tegendeel, maar dat is nu de enige zichtbare rode draad.

South Park The Fractured But Whole & Phone Destroyer

Naast een nieuwe trailer voor The Fractured But Whole en een releasedatum (17 oktober), werden we verrast door de aankondiging van een mobile game genaamd Phone Destroyer, die elementen uit The Stick of Truth en The Fractured But Whole lijkt te combineren met principes uit card-games. Het oogde allemaal hilarisch, en we kunnen op beiden niet wachten.

Transference

Vervolgens werden we verrast met een compleet nieuw IP, genaamd Transference, dat door onder andere Elija Wood geintroduceerd werd als een freaky gedachtenexperiment in VR. De video heeft een beetje een Stranger Things / Twin Peaks vibe, en het is dan ook absoluut niet duidelijk wat voor game het gaat worden. Hoewel het naar horror lijkt te leunen is er maar 1 ding echt duidelijk: het wordt hoe dan ook creepy.

Skull & Bones

Toen werden we lekker gemaakt met de aankondiging dat het team dat de zee-battles in Black Flag ontworpen heeft iets nieuws had ontwikkeld, dat zich eveneens op zee zou afspelen. Een piratengame gebaseerd op die sterke gameplay, maar dan in een competitieve setup. Helaas lijkt het er op dat je enkel de boten kunt besturen, en niet daadwerkelijk als piraat ook los kunt rondrennen, enteren en vechten. Je kunt wel enteren, maar dat is dan puur een cutscene, wat een beetje de potentie uit de game haalt.

Starlink: Battle for Atlas

Wederom een nieuw IP van Ubisoft, en interessant genoeg eentje die het in de hoek van Disney Infinity en Skylanders zoekt: toys to life. Door middel van het fysiek aanpassen van ruimteschepen die je op je controller klikt veranderen de wapens / verandert de gear van je ruimteschip ingame ook. Het design oogt best tof en absoluut niet kiddy.

Steep uitbreiding

Toen lieten ze een uitbreiding van Steep zien die er uit zag als meer Steep. Punt.

Far Cry 5

Tegen het einde van de conferentie kwam hetgene waar we al op hoopten: meer over Far Cry 5. En hoe. Damn, wat oogt dat allemaal vet.

Beyond Good & Evil 2

En toen, en toen, toen gebeurde er iets dat niemand had zien aankomen. Althans, wij zeker niet. Beyond Good & Evil 2, werd na bijna 15 jaar eindelijk aangekondigd! Check zelf de gruwelijk vette reveal trailer van de game hieronder. Ubisoft heeft wat ons betreft de E3 dit jaar al gewonnen met deze game alleen. De perfecte afsluiter van een sterke persconferentie.

73853